Introductie

Omhoog
Brillen
Miniaturen
Metaalgaas
Groter werk
Exposities
 
Contact
 

 


Els (1940) is grotendeels autodidact. Na enkele cursussen, zoals ‘kleurenleer’, ‘miniatuur weven’ en ‘ontwerpen’ is ze alleen verder gegaan. Els gebruikt  geen getouw.  Het weefraam en de metalen frames waar ze  aanvankelijk mee werkte boden haar meer mogelijkheden. Een periode maakte ze gebruik van brilmonturen en tegenwoordig heeft  ze metaalgaas als’ drager’ van haar werk.
 

 

                          

Om de Hoek   To the point

Soms zijn de voorstellingen duidelijk herkenbaar, zonder dat ze natuurgetrouw zijn, maar vaak zijn ze teruggebracht tot kleurvlakken. De bollenvelden, in de buurt van haar voormalige woonplaats Hillegom, spraken haar daarom erg aan. Ze maakte de velden gezien vanuit alle hoeken. Het werk werd zeer gewaardeerd en daarom nam ‘Bulb Art Promotions’ haar werk mee voor een reizende expositie door  Canada. Het was voor de Nederlandse emigranten daar  weer een stukje van ‘thuis’. 

Behalve vele exposities in eigen land heeft Els ook geëxposeerd op de Miniatuurbiënnale in Szombathely in Hongarije en de Miniatuurbiënnale in Gdynia in Polen. Het museum ter plaatse heeft haar werk opgenomen in de collectie.

Haar kleurige werk is in het bezit van gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland. Ze werkt meestal op eigen initiatief maar ook in opdracht.

Komende periode zal Els exposeren of aanwezig zijn bij:

momenteel geen nieuwe exposities gepland  
   
   
Wilde Bloesem
     

 

Er mogen geen tekst, foto's of figuren gebruikt worden van deze website zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar.
Alle materiaal valt onder het copyright van N.K.J.Schuitemaker, Hoogwoud, Nederland.

No text, pictures or figures from this website may be used without written concent of the owner.
All materials, text and pictures, are under copyright of N.K.J.Schuitemaker, Hoogwoud, The Netherlands.

(c) 2008-20154 N.K.J.Schuitemaker